Fred Lee in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Op maandag 19 maart heeft Fred Lee het van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland bezocht. Dit ziekenhuis heeft vanuit haar een protestants-christelijke verleden een hele natuurlijke eigen identiteit. Recent hebben zij hun kernwaarden vastgesteld en geprioriteerd in volgorde van belangrijkheid. Hun kernwaarden zijn:

  1. Deskundigheid
  2. Gastvrijheid
  3. Compassie
  4. Vertrouwen.

Om deze kernwaarden kracht bij te zetten hadden ze aan Fred Lee gevraagd om met name de kernwaarde Compassie vorm en inhoud gegeven. De kracht van compassie in het optimaliseren van het genezingsproces. Fred heeft de essentie van deze boodschap aan de volgende drie groepen gepresenteerd:

  • In de ochtend aan een groep van circa 60 managers, leidinggevenden en beleidsmakers
  • In de middag aan ruim 80 medewerkers in het primaire proces
  • In de avond aan ruim 50 specialisten en huisartsen

De circa 200 deelnemers waren zeer positief! “Een mooie eerste stap in het concretiseren van onze kernwaarden!” Op deze manier creëren zij direct organisatiebreed volume!

Waarom zijn kernwaarden zo belangrijk?
Als mensen zich aansluiten rond gedeelde normen en waarden en verenigd zijn rond een en dezelfde identiteit, kunnen gewone mensen buitengewone resultaten bereiken voor de patiënten, voor zichzelf en voor hun organisatie.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is onderdeel van CuraMare. CuraMare is het samenwerkingsverband waar naast Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis ook het verpleeghuis De Samaritaan en de verzorgingshuizen Ebbe en Vloed, De Goede Ree, Geldershof en De Vliedberg onderdeel vanuit maken.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/p35240/domains/fredlee.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *